تفکر طراحی
1401/01/11 ساعت 12:26:02

تفکر طراحی

در مبحث طراحی نخستین تصوری که در ذهن ما ایجاد می‌شود این است که طرحمان حتما باید حالتی خاص و مبتکرانه داشته باشند و کاربرد آن در ظاهرش مشهود باشد.

گرچه این تفکر به خودی خود اشتباه نیست، اما نمی‌تواند بیان‌گر این راز باشد که چگونه برخی از طراحی‌ها موفق می‌شوند و تا سالیان سال به عنوان یک نماد در ذهن مردم ثبت می‌شوند و چگونه برخی دیگر که حتی باعث ارتقای کاربرد محصول می‌شود، به سرعت از حافظه مردم فراموش شده و یا حتی اصلا دیده نمی‌شوند.

طراحان و ایده پردازی

بسیاری از طراح‌ها، ادعا دارند که زمان زیادی را صرف فکر کردن به یک طرح نمی‌کنند و طراحی‌های معروفشان، ناگهان و بدون هیچ پیش‌زمینه به ذهنشان می‌رسد. این ایده‌ها در نگاه اول می‌توانند بسیار ساده، ناقص و حتی ابلهانه باشند اما طراح، با اطمینان به‌نفس و البته آگاهی به ترفندهای تبلیغات، می‌تواند از همان ایده خام، رویکردی تحسین برانگیز را به مخاطب نشان دهد. در حقیقت، هرچقدر هم که ایده بخواهد اهمیت داشته باشد، این نحوه استفاده از یک ایده است که اهمیت دارد!

برخی دیگر از طراحان هم هستند که برخلاف گروه پیشین، یک ایده جامع، ناگهان به ذهنشان نمی‌رسد بلکه مدام درحال طرح کشیدن و سیاه قلم زدن هستند تا درنهایت ببینند از دل خط‌خطی‌های میان کاغذ، چه مفهومی را می‌توانند بیرون بکشند و چگونه طراحی‌های موجود را باهم ترکیب کنند تا در نهایت بهترین حالت آن به دست بیاید.

زمان و تأثیرگذاری آن در موفقیت یک ایده

نکته قابل اهمیت در مسائل طراحی محصول این است که بدانیم، یک طرح گرچه در همان روزهای اول که وارد بازار می‌شود، بازخوردهای خود را دریافت می‌کند؛ اما ارزش و اهمیت خود را در دراز مدت ثابت می‌کند و یک محصول، با یک طراحی محبوب و پر فروش، بعد از مدتی ممکن است دیگر نتواند پاسخگوی نیازهای مصرف کنندگان شود و حتی نسبت به برند خود، ایجاد نفرت کند.

از سوی دیگر، باید این نکته را درنظر بگیریم که با گذشت زمان، این طراحی همچنان بتواند خاصیت خود را حفظ کرده و دچار کهنگی نشود و ویژگی‌های خاص خود را دربرابر طراحی‌های محصولات جدید، از دست ندهد.

البته نباید فراموش کرد که گاهی مهم نیست یک طراحی چقدر زیبا و یا چقدر کاربردی باشد بلکه این مسئله باید درنظر گرفته شود که خریدار باید احساس کند، این طراحی کاملا برازنده محصول است و او به کالایی با چنین شکل ظاهری‌ای نیاز دارد، حتی اگر تا پیش از آن چیزی درمورد آن نمی‌دانست.

این موارد و موادری دیگر درباره طراحی و ترفندهای آن، به خوبی در کتاب تفکر طراحی، فهم چگونگی تفکر و کار طراحان توضیح داده شده است. این کتاب توسط نایجل کراش به رشته تحریر درآمده و توسط مهدی مقیمی ترجمه شده و انتشارات کتاب وارش آن را به چاپ رسانده است.

© Copyright 2019 All Rights Reserved

طراحی سایت نونگار پردازش