همه چیز درباره هنرهای رزمی
1402/11/18 ساعت 15:29:14

همه چیز درباره هنرهای رزمی

دنیای هنرهای رزمی بسیار گسترده است و هر یک از انواع آن ویژگیهای منحصر به فرد خود دارد؛ زیرا هر رشته ورزشی تاریخ و هدف خاص خود را دارد و برای فعالیت در آن باید ویژگی های خاصی را به دست آورد. از این رو، در این مقاله به بررسی کامل این حوزه پرداخته ایم.

کتاب آسیب ورزشی هنرهای رزمی

تعریف هنرهای رزمی

این رشته به طیفی وسیعی از شیوه ها و سیستم های رزمی سنتیو مدرن اطلاق می شود. هر کدام از ورزشهای رزمی تکنیک، استراتژی و فلسفه اخص خود را دارد. همچنین جنبه های فرهنگی متفاوتی از مبارزه و دفاع شخصی را دربرمی گیرد.

تاکید ورزشهای رزمی بر آمادگی جسمانی، هماهنگی، انعطاف پذیری،تعادل، سرعت، قدرت و استحکام ذهنی است. آنها همچنین بر اصول فلسفی و اخلاقی تکیهمی کنند و احترام، فروتنی،استقامت و خویشتنداری را رواج می دهند.

نکات مهم در خصوص یادگیری هنرهای رزمی

ماهر شدن در ورزش های رزمی احتیاج به فداکاری و تمرین بسیاریدارد. حرکات منظم دست و پا، لگد زدن، شکستن بلوک ها و مشت زدن به کیسه های بوکس بهقدرت بدنی بالا و سرسختی ذهنی احتیاج دارد.

این ورزش ها چیزی نیستند که بتوانید آنها را در خانه یادبگیرید، بلکه باید مدت ها زیر نظر یک استاد تمرین کنید و مراحل پیشرفت آن را پله به پله طی کنید.

 هر یک از شاخه هایرزمی، خودشان ممکن است صدها سبک مختلف را شامل شوند. بنابراین قبل از یادگیری یکسبک باید در خصوص شاخه های مختلف آن اطلاعات لازم را کسب کنید.

مسابقات هنرهای رزمی

با وجود علاقه بسیار زیادمردم به این ورزشها و تبلیغ آنها در فیلمهای سینمایی اکشن، تنها چهار مورد از ورزش های رزمی در المپیک حضور دارندکه شامل جودو، تکواندو، ووشو و کاراته می شود. البته کاراته نیز پس از المپیک ژاپن از لیست ورزشهای المپیکی خط زده شد.

محبوب ترین هنرهای رزمی در مسابقات جهانی آکاو ماگا، تکواندو، بوکس و ورزش های ترکیبی هستند. علاوه برآن، مسابقات ورزشهای رزمی گاهی به صورت زیرزمینی انجام می شود.

کیوکوشین، نینجوستو و فولکونتاک

انواع هنرهای رزمی

در یک دسته بندی عمومی، می توان هنرهای رزمی را به دو دسته مسلحانه و غیر مسلحانه تقسیم کرد. اما بر مبنای تفاوت سبک و حرکات، می توانورزشهای رزمی را به صورت زیر تقسیم بندی کرد:

کاراته

کاراته مشهورترین هنر رزمی است که ریشه آن به کشور ژاپن باز می گردد. در این رشته از ضربات قدرتمند پا و زانو با کاربرد تکنیک های دست باز استفاده می شود.

کیک بوکسینگ

این ورزش ترکیبی از هنرهای رزمی شامل استفاده از کیسه بوکس، لگد، حرکات چابک و ضربه زدن سریع است.

تکواندو

این رشته در کشور کره ابداع شده است. همچنین به خاطر ضرباتبالا و سریع، نظم، احترام و قدرت ذهنی مشهور است.

کونگ فو یا ووشو

مبدا این ورزش کشور چیناست. در آن از سبک های مختلف مانند ضربات، لگد، آکروباتیک و فرم های بدنی خاص استفاده می شود.

جودو

ورزش ژاپنی جودو بر پرتاب ها و تکنیک های مشابه کشتی تمرکزدارد.

آیکیدو

این ورزش نیز در ژاپن توسعه یافت. در این رشته برای تغییرجهت و هماهنگ کردن انرژی حریف از قفل های مفصلی، پرتاب و تکنیک های بی حرکت استفاده می شود.

جوجیتسو

این رشته که ترکیبی از تکنیک های مبارزه تن به تن برای تسلیم حریف است در ژاپن ابداع شد.

کاپوئرا

 کاپوئرا نوعی هنررزمی برزیلی است که عناصر رقص آکروباتیک و موسیقی را ترکیب کرده است.

هاپکیدو

این هنر کره ای، برپرتاب ها و ضربات کنترل شده متمرکز است و با مشت زنی انجام می گیرد.

کندو

 منشا این رشته نیزکشور ژاپن است و در آن از شمشیرهای بامبویی و زره محافظ استفاده می شود. تاکید اینورزش بر نظم و تمرکز ذهنی است.

کراو ماگا

این رشته ورزشی در واقع یک سیستم دفاع شخصی است و تمرکز آنبر دفاع در دنیای واقعی است.

وینگ چوانگ

این ورزش چینی، به دلیل نبردهای نزدیک تن به تن و ضربات سریع مشهور شده است.

سامبا

این هنر رزمی توسطنیروهای ارتش روسیه توسعه پیدا کرد و از آن به عنوان ورزش دفاع از خود، بدون سلاح نام برده می شود.

مویتای

این رشته از تایلند سرچشمه گرفته است و تاکید آن بر ضرباتقدرتمند با استفاده از مشت، آرنج، زانو و ساق پا است.

جوجیتسو برزیلی

جوجیتسو برزیلی  ورزشی شبیه جودو است که بر زمین گیر کردن حریف تمرکز دارد.

شمشیربازی

در شمشیربازی رقبا روبه روی یکدیگر قرار گرفته و با یک شمشیرنازک سعی می کنند به بدن یکدیگر ضربه بزنند.

کتاب شیوه رزمی بروسلی

بهترین سن برای یادگیری هنرهای رزمی

بسیاری از مدرسان این حوزه توصیه می کنند که کودکان یادگیری هنرهای رزمی را ازسن ۴ تا ۶ سالگی شروع کنند، زیرا برای آنها فواید بی شماری دارد.

دلیل دیگر شروع زودهنگام یادگیری ورزشهای رزمی این است که کودکان به خوبی هماهنگی های فیزیکی و دامنه توجه لازم برای شرکت در تمرینات رزمی را دارند.

هیچ منعی برای بزرگسالانی که علاقمند به حرکات رزمی هستند، وجود ندارد. آنها می توانند بسته به توانایی های خود برای رسیدن به اهدافی مانندتناسب اندام، یادگیری مهارت مبارزه، کاهش استرس و دفاع شخصی، بهبود آمادگی جسمانی و رسیدن به سایر اهداف شخصی آموزش های خود را آغاز کنند.

فواید انجام هنرهای رزمی

ورزش های رزمی مزایای بسیاری دارند. مهمتر از همه اینکه به طور کلی باعث بهبود آمادگی جسمانی می شوند. پس از یک دوره تمرینات رزمی متوجه خواهیدشد که استقامت قلبی عروقی شما افزایش یافته و قدرت بیشتری دارید. انعطاف پذیری و حالت کلی بدن شما نیز بهتر شده است.

 همچنین، انجام اینورزشها باعث افزایش ذهن آگاهی، افزایش تاب آوری و تقویت تمرکز، نظم و انضباط می شود.به طور کلی گفته می شود که هدف اصلی هنرهای رزمی خودسازی است.

کسانی که به ورزش های رزمی مسلط هستند عضلات بدنی و مفاصل قدرتمندتری دارند. بهره وری بیشتری هنگام تحصیل یا کار از خود نشان می دهد و به خوبی ازدستورالعمل ها پیروی می کنند و روابط گسترده ای دارند.

معایب هنرهای رزمی

نه تنها ورزش های رزمی، بلکه هر ورزش دیگری ممکن است به دلیل وجود فعالیت بدنی سخت با آسیب جسمی همراه باشد. در این ورزش ها تماس فیزیکی، ضربهزدن، پرتاب ها و دست و پنجه نرم کردن خطرات متعددی به همراه دارد.

صدمات وارده می تواند از کبودی جزئی تا شکستگی یا کشیدگی عضلات گسترده باشد. بنابراین بهتر است قبل از شروع تمرینات خود نسبت به دستورالعمل های ایمنی آگاه باشید.

جمع بندی


هنرهای رزمی محدود به یک ناحیه جغرافیایی نیستند، بلکه درطول تاریخ و در سراسر جهان پیگیری می شدند. این ورزشها دامنه گسترده ای دارند و درسبکهای مختلفی پیگیری می شوند. این رشته های ورزشی در فرهنگ های مختلف برای مبارزهدر طول جنگ ها و کشورگشایی ها مورد استفاده قرار می گرفته اند، اما امروزه برای توسعه فیزیولوژیکی انسان و مهارتهای مهمی همچون تاب آوری و نظم و انضباط انجام میگیرند.

© Copyright 2019 All Rights Reserved

طراحی سایت نونگار پردازش